fbpx
Sharing is caring!

Dia Europeu de les llengües

Moltes persones aprenen llengües estrangeres perquè saben la importància que té saber-ne actualment. Uns estudien anglès, altres francès, altres alemany… Hi ha persones a qui els agrada aprendre llengües rares, com ara el llatí, el sànscrit o l’hebreu. La pregunta és per què ho fan. Un gran escriptor alemany va dir una vegada: “Qui no coneix una llengua estrangera, no coneix la seva”.

Els qui estudien idiomes entenen que això els fa més intel·ligents, els amplia la ment i els proporciona un coneixement bàsic de l’estructura lingüística. Igualment, els estudis psicològics han demostrat que les persones que aprenen llengües estrangeres normalment tenen millor memòria i no pateixen la malaltia d’Alzheimer ni altres demències. Es tornen més observadores i decidides. I, no cal dir-ho, disposen de les millors habilitats comunicatives.

Des d’un punt de vista pràctic, les persones aprenen llengües estrangeres per aconseguir una feina millor, emigrar, comunicar-se amb amics i parents d’altres llocs, viatjar i estudiar fora del país, investigar i adquirir més coneixements sobre altres cultures. Si coneixes, com a mínim, una llengua estrangera, pots aprendre més sobre els costums i tradicions dels països on es parla.

 

El proppassat 26 de setembre es va celebrar el Dia Europeu de les Llengües i, com a escola que ensenya més d’una desena de llengües, no ens podíem perdre aquesta efemèride. Per aquest motiu, vam convidar tothom a participar en les nostres activitats als centres inlingua i a l’aire lliure.

       

En primer lloc, vam demanar als nostres alumnes que pensessin motius pels quals cal estudiar llengües estrangeres i els escrivissin en un pòster penjat a la paret. En acabar la setmana, ens va sorprendre gratament trobar el pòster ple de respostes, i no totes en anglès!

       

En segon lloc, cada dia de la setmana vam convidar a utilitzar el marc d’Instagram d’inlingua, ubicat a les parròquies on tenim escola. L’activitat consistia a fer-se una fotografia dins el marc amb els globus en diferents idiomes i una gran varietat de banderes. Els qui hi van participar van entrar en el sorteig d’entrades per al primer partit de bàsquet de la temporada, fruit de la col·laboració entre inlingua i el CB MoraBanc Andorra. I vam tenir un guanyador!

Avui dia la gent aprèn anglès perquè és l’idioma internacional del comerç, els viatges, la medicina, la tecnologia i la ciència. No obstant això, no oblideu que també val la pena explorar altres llengües. Com més llengües conegueu, més amics tindreu per tot el món.

Aprèn idiomes! Vine a inlingua! T’estem esperant!

   
Truca ara