fbpx
Andorra la vella inlingua Andorra lake, mountains and sky with clouds

El català a Andorra

L’idioma oficial del Principat d’Andorra és el català.

Bona part de la població andorrana és estrangera. Segons la distribució de la població per nacionalitats, la majoria prové d’Espanya, Portugal i França.

Per tal de promocionar la llengua oficial amb l’objectiu que tota la població immigrant la conegui i la parli, des de l’any 1988 el Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra s’encarrega d’aquesta promoció mitjançant els recursos següents:

  • El servei gratuït de consultes lingüístiques per telèfon.
  • Les campanyes de dinamització lingüística i promoció del català (Voluntaris per la Llengua).
  • La publicació de vocabularis.
  • La difusió de la legislació que regula l’ús de la llengua oficial.
  • La creació de centres d’autoaprenentatge de català on l’usuari troba una gran varietat de mitjans i materials per aprendre l’idioma. La persona interessada escull els dies i el temps que desitja dedicar als seus estudis de català. Els centres d’autoaprenentatge de català són gratuïts i romanen oberts gairebé tot l’any.

A banda de tots els recursos de l’Administració pública, inlingua Andorra ofereix cursos de català als residents del país i als docents estrangers que treballen a inlingua.

A més dels cursos en grup o de les classes particulars que es fan al llarg de l’any, durant l’estiu inlingua ofereix cursos intensius de català.

inlingua Andorra Andorra map
Truca ara