fbpx
Sharing is caring!

Viatjar i aprendre

Ja ha arribat l’estiu. Aquests dos mesos que anhelem tant, malgrat la calor sufocant i l’aire humit que ens crespa el cabell. La temporada sense escola i amb molt de temps per fer coses que hem estat planejant durant tot l’any. El moment en què els dies són més llargs i les nits més curtes. El moment en què, sens dubte, la principal idea que ocupa la ment de gairebé tothom és gaudir al màxim de les activitats a l’aire lliure. Segurament heu tret les vostres ulleres de sol d’un calaix polsós, heu endreçat les jaquetes i els jerseis gruixuts per deixar espai a les samarretes de tirants i els pantalons curts i heu fet plans per marxar de vacances cap a aquella destinació tropical amb què somiàveu d’ençà que va començar l’hivern.

Ara bé, si teniu el dilema entre viatjar o continuar les classes d’anglès, preocupats pel fet que aquests dos mesos puguin afectar els vostres progressos, tinc bones notícies per a vosaltres, ja que això no ha de ser així forçosament. Qui ha dit que aprendre anglès sempre hagi de ser dins d’una aula?

VIATJAR I APRENDRE! Tenim la sort de viure a l’era digital, on Internet ens ofereix gairebé tota la informació i les solucions que necessitem. Actualment, llocs web com ara worldpackers.com s’han fet molt populars perquè ofereixen oportunitats de voluntariat o de col·laboració en diferents tipus d’empreses arreu del món tenint, alhora, la possibilitat de viatjar gairebé de forma gratuïta. Sí, sí, ho heu llegit bé. Gratuïtament! Només haureu de crear un compte i podreu escollir, per continents, el lloc on voldríeu viatjar. El servei més de moda, pel qual els usuaris es registren, és el de voluntariat en albergs a canvi d’allotjament gratuït. Quan l’alberg us hagi acceptat com a voluntaris, us permetrà allotjar-vos a les seves instal·lacions gratuïtament entre un i dos mesos. A canvi, haureu d’ajudar a la recepció, preparar menjar per als hostes i, en alguna ocasió, netejar. Aquesta és una molt bona opció per a aquells qui volen conèixer gent sense gastar-se gaires diners viatjant. Aquesta experiència no només us donarà l’avantatge de quedar-vos en un lloc sense haver de pagar res, sinó que també us permetrà conversar amb parlants nadius i no nadius que trobareu al llarg del camí. La major part de les vegades, aquests albergs també ofereixen als seus voluntaris menjar i visites gratuïtes, que fan que aquesta experiència sigui molt atractiva.

     

Ara bé, si no voleu “treballar” i preferiu centrar-vos només a millorar l’anglès mentre viatgeu, a millor opció és inscriure-us a acadèmies d’anglès a l’estranger. Tot i que això comporta pagar per l’experiència, us immergireu en la llengua, ja que la majoria de les persones del vostre voltant seran nadiues, suposant que estigueu en un país de parla anglesa. Una de les millors maneres d’aprendre una llengua és anant a un país on la gent només parli aquella llengua. D’aquesta manera, no tindreu altre remei que esforçar-vos per comunicar-vos, encara que això us incomodi molt al principi. Anar al límit és una de les millors maneres d’aconseguir objectius.

Afortunats aquells qui puguin viure l’escapada ideal aquest estiu. Les persones que, per culpa dels diners o el temps, no puguin fer el seu viatge somiat no han de perdre l’esperança. S’ha d’intentar trobar el costat positiu de les coses. Centrar-se en l’aprenentatge de l’anglès en aquest moment de l’any podria ser la millor opció i, qui sap, potser quedar-se a casa i posar-se al dia amb les sèries de televisió britàniques i nord-americanes que voleu veure us podria fer saltar d’un nivell B1 a un C1 durant l’estiu!

Truca ara