fbpx
Sharing is caring!

Mai massa tard:
aprendre un nou idioma com a adult

Embarcar-se en el viatge d’aprendre una nova llengua com a adult pot ser emocionant i, afrontem-ho, una mica descoratjador. Tingues la seguretat que no hi ha res a témer! En aquest post del bloc explorarem els reptes comuns als quals s’enfronten els aprenents adults d’idiomes i ho equiparem amb estratègies i ànims per superar-los. Així que, arremanga’t, agafa el teu ventall d’eines lingüístiques, i abordem algunes idees errònies comunes que acompanyen l’aprenentatge de qualsevol cosa nova.

Primer repte:
Horaris d'ocupació i restriccions de temps

Combinar la feina, la família i altres compromisos pot fer que trobar temps per a l’aprenentatge de llengües sembli impossible. Per superar aquest repte, adopta el concepte de microlearning. Desglossa les teves sessions d’estudi de llengües en ràfegues curtes i distribuïdes al llarg del dia.

Ja sigui durant la pausa pel dinar o mentre viatges, un microaprenentatge recurrent pot convertir petites bosses de temps en moments potents d’aprenentatge d’idiomes. Recorda: és l’esforç acumulatiu el que condueix a la competència, així que gaudeix d’aquestes breus i significatives interaccions amb el teu nou idioma.

Una eina útil que utilitzen els estudiants adults a inlingua és la plataforma my.lab, que permet als estudiants completar breus qüestionaris i jocs per reforçar el que aprenen a classe.

Estratègia: Adoptar el microlearning
Desglossar l’aprenentatge de llengües en sessions curtes durant tot el dia.
Encoratjament: Celebrar petites victòries, ja que la recurrència és clau.

Segon repte:
Por de cometre errors

La por a cometre errors pot ser paralitzant per als aprenents adults de llengües. No obstant això, adoptar una mentalitat de creixement és la clau per a superar aquest obstacle. Cal entendre que els errors formen part integral del procés d’aprenentatge. 

En lloc de veure’ls com a fracassos, cal veure’ls com a oportunitats de creixement. Els parlants nadius aprecien els teus esforços i sovint queden més impressionats per la disposició a comunicar-se. Així que, fes un tomb, comet aquests errors i observa com la teva confiança i les teves habilitats lingüístiques augmenten.

Estratègia: Adoptar una Mentalitat de Creixement
Considerar els errors com un pas cap a l’èxit en lloc de contraatacar els blocs.
Encoratjament: Recorda que els parlants nadius aprecien els teus esforços i entenen el procés d’aprenentatge.

Tercer repte:
Lluites de memòria amb vocabulari

La lluita amb un vocabulari extens és un repte comú per als estudiants adults. Per fer-ho, incorpora dispositius i associacions mnemotècniques a la teva rutina d’aprenentatge. Crea imatges mentals viscudes o connecta paraules noves a conceptes familiars en la teva llengua materna.

A més, considera utilitzar targetes amb imatges o associar paraules amb experiències personals. En afegir aquestes ajudes a la memòria, et trobaràs recordant i utilitzant el vocabulari de forma més eficaç al llarg del temps.

Estratègia: Utilitzar regles mnemotècniques i associacions
Associa paraules noves amb conceptes familiars o crea suports de memòria.
Encoratjament: La repetició i el context solidificaran gradualment el vocabulari de la teva memòria.

Quart repte:
El repte de la pronunciació

Aconseguir una pronunciació precisa pot ser un obstacle per a molts estudiants adults d’idiomes. Cal combatre aquest repte aprofitant les eines del llenguatge. Les eines d’aprenentatge de llengües, com la plataforma my.lab, ofereixen exercicis interactius que es centren específicament en la pronunciació.

Practicar regularment amb aquestes eines no només millora la teva pronunciació, sinó que també genera confiança en les teves habilitats lingüístiques orals. Recorda que millorar porta temps, així que tingues paciència i constància en la teva pràctica. També pots assistir a les nostres hores de conversa per reforçar la teva pronunciació i conversa.

Estratègia: Aprofitar el llenguatge i les eines de pronunciació
Practica amb eines interactives com my.lab que ofereixen exercicis de pronunciació.
Encoratjament La paciència és el teu aliat; una pràctica recurrent condueix a la millora.

Cinquè repte:
Manca d'oportunitats d'immersió

Sense el luxe de viure en un país on es parla la llengua, crear el teu propi entorn immersiu es converteix en crucial. Submergeix-te virtualment veient pel·lícules, escoltant música i participant amb comunitats en línia en el teu idioma objectiu.

En envoltar-te de la llengua en diverses formes, milloraràs la teva comprensió, vocabulari i competència lingüística general.

Estratègia: Crea el teu propi entorn immersiu
Envolta’t `de l’idioma a través de pel·lícules, música i llibres/articles.
Encoratjament: Hi ha maneres divertides per treballar i practicar l’idioma.

Sisè repte:
Equilibrar la gramàtica i la comunicació

Establir un equilibri entre les regles gramaticals d’aprenentatge i la comunicació efectiva és una lluita comuna. Per gestionar-ho, centra’t en frases pràctiques que vagin en consonància amb la teva vida quotidiana. En prioritzar frases rellevants per a la teva rutina, no només et comunicaràs de forma més efectiva sinó que aprendràs la gramàtica de manera orgànica.

Recordeu que la fluïdesa lingüística s’aconsegueix a través de la comunicació, i una base sòlida en frases pràctiques aplanarà el camí per a una comprensió més profunda dels matisos gramaticals al llarg del temps.

Estratègia: Enfocament en les frases pràctiques
Prioritza frases rellevants per a la teva vida diària per a una aplicació immediata.
Encoratjament: La fluïdesa ve de la comunicació; la gramàtica seguirà de forma natural.

Aprendre un nou idioma com a adult pot presentar reptes, però amb la mentalitat i les estratègies adequades, pot suposar una aventura gratificant. Recorda: cada paraula apresa i cada intent de conversa és un pas endavant. Així doncs, adopta el procés, assaboreix les victòries i celebra el teu viatge lingüístic. Bonne chance! ¡Buena suerte! Bona sort!

Truca ara