fbpx
Sharing is caring!

La cultura russa

Russia Blog - Header skyline of Russian city

Els russos, com els ciutadans de qualsevol altre país, tenen trets típics que els distingeixen d’altres cultures. Conèixer aquests trets us ajudarà a adaptar-vos i a comprendre millor la cultura russa.

Russian Dinner Table

Els agrada acollir gent a casa seva

Els russos són coneguts per la seva hospitalitat. Els agrada tenir convidats i visitar amics i coneguts. Les taules ben parades són l’atribut principal d’aquestes reunions. Encara que us convidin a prendre un te, intenteu no haver menjat gaire abans de la visita perquè els russos solen oferir tot allò que tenen als seus convidats, fins i tot productes d’elaboració pròpia (melmelades casolanes, carns adobades, etc.).

No hi ha res més ofensiu per a ells que la imatge d’una taula buida mentre la gent encara està reunida. D’acord amb la seva mentalitat, això és senyal que els convidats encara tenen gana i s’ha fet curt de menjar.

No aneu de visita amb les mans buides

A Rússia la gent no visita les amistats o la família amb les mans buides, encara que es tracti d’una petita trobada amistosa. Definitivament, heu de portar alguna cosa. Pot ser un pastís, una ampolla de vi… i sobretot dolços per als membres més joves de la família. L’obsequi en si no és important. La importància rau en el gest. En cas contrari, se us pot considerar avars.

Amis russes filles

No somrigueu als desconeguts

Els russos no estan acostumats a somriure sense un motiu aparent, amagant el mal humor o els problemes darrere d’una expressió alegre. Per a molts russos, aquest somriure indica manca de sinceritat. En públic, solen mantenir una expressió facial seriosa i centrada, però, tan bon punt es troben en un cercle de col·legues, amics o parents, es transformen a l’instant en les persones més somrients del món i, de vegades, costa que parin de riure i d’explicar acudits.

Tracteu les dones d’una manera especial i atenta

Algunes de les dones més boniques de Rússia són conegudes a tot el món. Hi ha una actitud especial envers les dones. Per exemple, se’ls cedeix el seient al transport públic, se’ls obre la porta i se’ls ofereix la mà per ajudar-les a sortir del cotxe, etc. Aquesta galanteria no és entesa com un acte masclista o un menyspreu a les qualitats professionals de les dones. Les dones, d’altra banda, fan tot el possible per estar sempre precioses i ser autosuficients.

Amigues russes noies

El tresor de la veritable amistat

L’amistat és vital a la vida dels russos. De vegades, un veritable amic és més proper que un parent. El concepte de lleialtat, ser un amic lleial, té un gran valor per a ells. Les autèntiques amistats poden començar a l’escola o a la universitat i durar tota la vida.

Truca ara