fbpx
Sharing is caring!

Complint els nostres propòsits d’any nou

L’arribada del 2020 marca el final d’una gran dècada. Agraïm al 2019 totes les experiències que hem viscut, les noves amistats que hem fet i, per descomptat, la saviesa adquirida.
Com en cada inici d’any, ara toca confeccionar la nostra llista de desitjos —una llista amb els reptes a assolir en els propers 365 dies— per sentir-nos encara millor. Així doncs, escrivim els nostres desitjos i somnis per a l’any que encetem. Els més comuns solen ser els següents:

1. Perdre pes
2. Ser organitzat/ada
3. Trobar una nova afició
4. Deixar de fumar
5. Passar més temps amb la família
Moltes persones estan decidides a millorar un munt d’aspectes d’elles mateixes, incloent-hi les habilitats lingüístiques o el coneixement cultural. Com s’asseguren, però, de complir aquests desitjos i assolir les metes marcades per a finals d’any? A continuació, us presentem un seguit de consells que volem compartir amb vosaltres:

1. TINGUES EN COMPTE ELS OBJECTIUS “SMART”

L’acrònim “SMART” fou emprat per primera vegada en un article de gestió de 1981 de George T. Doran i, des de llavors, moltes empreses i organitzacions l’utilitzen per ajudar a orientar estratègicament els seus esforços.
Aquest acrònim anglès significa el següent:
Specific (‘específic’) Quines àrees pretens millorar?
Measurable (‘mesurable’) Quin és el teu indicador d’èxit?
Attainable (‘assolible’) És una meta realista, atesos els recursos de què disposes?
Relevant (‘rellevant’) Com es relaciona amb la teva visió a llarg termini?
Time Based (‘limitat en el temps’) Quan acaba el projecte?
Els objectius que segueixen aquestes cinc característiques solen ser més assequibles.

2. VISUALITZA LES TEVES METES

Exposa les teves metes als llocs que siguin més visibles per a tu, com ara la porta de la nevera, el mirall de l’habitació o la pantalla de l’ordinador. Com més sovint les vegis, més t’hi guiarà inconscientment el cervell.

3. CREA L’HÀBIT DE FORMA GRADUAL I CONSISTENT

Si el teu objectiu és aprendre un nou idioma o millorar el que estàs aprenent, intenta desenvolupar els teus hàbits d’estudi de forma gradual i consistent. Vols millorar la teva capacitat d’escolta? Si és així, et proposem que escoltis un podcast de 10 minuts mentre vas cada dia cap a la feina o l’escola. No et robarà gaire temps i no ho veuràs com una feina a fer, especialment si es tracta d’un tema que t’interessa.

Vols millorar la teva lectura? Activa els subtítols en idiomes estrangers quan vegis sèries i pel·lícules en plataformes digitals. Intenta incorporar aquests petits canvis gradualment i aviat notaràs que realment estàs millorant en l’idioma escollit.

4. ARRIBA ALS ALTRES

Pot ser que la teva meta per al 2020 sigui viatjar més i explorar altres cultures. Pregunta a la família i als amics si comparteixen aquest desig. Si és així, podreu viatjar junts i, si es dona el cas que passar més temps amb ells és part també dels teus propòsits d’any nou, serà ideal.

5. ACTIVA EL TEU PODER DEL “PERQUÈ”

Durant molt de temps, s’ha parlat de la força de voluntat; és a dir, la qualitat de persistència i determinació d’una persona. Què és, però, el que realment impulsa la motivació d’algú? Doncs, la seva raó, la seva resposta a la pregunta “Per què?”.
Per què vols aprendre un nou idioma? És per ascendir a la feina? És per aprovar un examen necessari per entrar en una universitat? És per poder-te comunicar millor? Com més fort sigui el teu poder del “perquè”, més forta serà la teva voluntat de lluitar per l’èxit.

Un cop vist tot això, planteja’t quins són els teus propòsits d’any nou i per què. Tens objectius relacionats amb aprendre idiomes i conèixer altres cultures? Esperem que tinguis un increïble 2020 i assoleixis tots els objectius que t’has proposat!
Per: Kriezel Daria

Truca ara