fbpx
Sharing is caring!

No tenim sort?

El mes de març és un mes meravellós perquè podem celebrar el Dia de la Dona i també el Dia de Sant Patrici de formes molt senzilles, interessants i divertides mentre aprenem anglès.

Tot i així, el Dia de la Dona pot ser controvertit per a algunes persones, ja que creuen que els gèneres s’haurien de poder celebrar cada dia. Per què cal tenir un dia concret de celebració? Bé, estaríem d’acord amb això, però, de la mateixa manera, no podríem celebrar el Dia de la Mare, el Dia del Pare, el Dia de Sant Valentí, Sant Jordi ni cap altre dia especial que ens permetés aturar-nos i reflexionar sobre aquell dia. Avui en dia, estem tan capficats en les nostres coses que ens és útil marcar dies específics en què puguem reflexionar profundament sobre un aspecte concret de la nostra vida.

El Dia de la Dona homenatja les dones i les seves contribucions passades i presents a la societat, fins i tot davant de contextos que les han desafiat pel seu gènere. El Dia de Sant Patrici (patró d’Irlanda), tot i ser originàriament una festa que homenatjava el patrimoni i la cultura d’aquell país, és una festa que se celebra molt als països de parla anglesa a causa de la difusió de la cultura popular i de tota la diversió que envolta aquest dia, com ara vestir de color verd per tenir bona sort (diuen que el color verd et fa invisible davant els mítics follets, que els agrada pessigar tothom que puguin veure), els trèvols de quatre fulles, els testos d’or al final de l’arc de Sant Martí, etc.

Tot i que moltes reflexions relacionades amb “dies especials” que celebrem al llarg de l’any poden estar plenes de moments divertits i especials, també n’hi ha que no són fàcils. De vegades, fins i tot, ens poden treure de la nostra zona de confort. Tanmateix, aquest és el punt a reflexionar: el pensament crític normalment ens porta a un lloc millor que allà on érem en el moment de la nostra reflexió.

El que espero que tragueu d’aquest article són algunes expressions per celebrar i reflexionar sobre aquests dos dies especials del mes de març. A més, us recomanaré algunes pel·lícules i sèries en anglès que podeu veure aquest mes per reflexionar, aprendre i divertir-vos.

Dia de la Dona (8 de març)
Expressions:
Defensar significa ajudar (algú o alguna cosa) contra allò que l’ataca o amenaça.
Podeu dir, per exemple:
Gràcies per defensar aquells que més ho necessiten.

Obrir-se camí significa avançar en un entorn particularment difícil. Podeu dir, per exemple:
Estic molt orgullós de la manera com us heu obert camí en els vostres negocis, fins i tot enfrontant-vos a una dura competència i en circumstàncies difícils!

Una pel·lícula i una sèrie:

Mona Lisa Smile: una comèdia romàntica nord-americana sobre una professora que desafia la visió de la feminitat de la institució on treballa i de tots aquells que en formen part, així com dels que l’envolten. Està molt ben feta, amb un repartiment de luxe i un final molt sorprenent i interessant.

Anne amb una E: una meravellosa sèrie canadenca de Netflix sobre una nena que és òrfena i que és adoptada per error: la família volia adoptar un nen. La nena canvia la família i tota una ciutat, i ella també experimenta alguns canvis. Es basa en el famós llibre de Lucy Maud Montgomery, Anne of Green Gables.

Dia de Sant Patrici (17 de març)
Expressions sobre la sort:

Ser afortunat significa que la sort t’acompanya.
Podeu dir, per exemple:
La setmana passada vaig guanyar tots els partits de bàsquet i aquesta setmana també. Soc afortunat!

La sort del principiant fa referència a la sort d’algú en fer quelcom per primera vegada, fent-ho increïblement bé.
Podeu dir, per exemple:
És la primera vegada que la Marta agafa un bat de beisbol i l’ha encertada! És la sort del principiant!

Una pel·lícula:

Rudy: un drama nord-americà sobre el desig d’un jove de formar part de l’equip de futbol americà The Fighting Irish, de la Universitat de Notre Dame a South Bend (Indiana), malgrat els obstacles físics, psicològics i econòmics que ha de ser capaç de superar per aconseguir aquest somni.

Gaudiu-ne!

Per: Valerie Aguilar
Truca ara