fbpx
Sharing is caring!

Les tradicions del primer dia d'escola arreu del món

School supplies including colorful color pencils, notebooks and so on inlingua Andorra blogpost Les tradicions del primer dia d'escola arreu del món

L’aturada de l’estiu ha passat volant i ja ens estem preparant per tornar a l’escola. L’inici del calendari acadèmic varia segons el lloc on vivim, però cada país té una interessant tradició o activitat per iniciar el nou curs escolar. A tall d’exemple, us n’oferim algunes per saber més coses sobre les diferents cultures del món.

 

ELS ESTATS UNITS

Als Estats Units és habitual que els pares facin fotos als seus fills abans de sortir de casa el primer dia d’escola. Fins i tot, de vegades els infants sostenen papers amb la nota amb què comencen. Els pares, orgullosos, els demanen Say cheese! (‘Digues formatge!’) i els infants els obsequien amb el seu dolç somriure. Quina bona manera de preservar els records dels infants amb els seus nous uniformes o vestits, amb aspecte nerviós i emocionat alhora! Al llarg dels anys, aquestes fotos reflecteixen els canvis que es van produint i desencadenen records dels dies escolars passats.

Els dos països següents tenen la tradició de donar bosses als infants el primer dia d’escola. Aquestes bosses, però, són ben diferents. Vegem el randoseru del Japó i l’Schultüte d’Alemanya.

 

EL JAPÓ

Just abans de començar la vida escolar, els infants japonesos reben una motxilla feta a mà molt robusta, anomenada randoseru, que pot durar tots els anys de primària i secundària. Fins i tot, algunes d’aquestes bosses passen de pares a fills per la seva qualitat i resistència.

El randoseru representa una infància japonesa sense preocupacions, tradicional i innocent (Phanthanh, 2020). Aquest objecte pot costar una fortuna. Aquest valor, però, inculca un sentiment d’orgull i disciplina als estudiants perquè tinguin cura d’aquesta possessió tan preuada i eventualment la transmetin als seus germans o fills.

ALEMANYA

La tradició de la tornada a l’escola a Alemanya no té forma de motxilla, sinó de cucurutxo ple de dolços, caramels i material perquè els infants vulguin tornar-hi aviat. Aquesta és una meravellosa idea de transició dels refrescants cucurutxos de l’estiu a un interessant semestre de tardor.

Aquestes bosses de regal s’anomenen Schultüte (pronunciat shool-too-teh), que es tradueix literalment com a ‘cucurutxo escolar’. Poden ser petites o, fins i tot, tan grans com els infants! Àustria i la República Txeca també tenen aquesta tradició.

 

L’ÍNDIA

L’Índia obre el nou curs acadèmic amb un festival anomenat Praveshanolsavam o celebració del Dia d’admissió a l’escola. Es tracta d’un programa organitzat per a escoles de primària i d’ajuda pública, completat amb presentacions, entreteniment i anuncis oficials dels ministres d’Educació (Times of India, 2019).

Els infants reben obsequis de diversos tipus, com ara dolços, bosses, llibres i material escolar. Com que l’any acadèmic al país comença al juny, mes que també marca l’inici de la temporada de pluges, els paquets de regal solen portar un paraigua, de manera que els infants estiguin preparats per afrontar les pluges monsòniques.

 

La vostra família té una tradició interessant per celebrar el primer dia d’escola? Ens encantaria saber-la! Esperem que enguany tingueu un curs escolar ben profitós i estarem encantats de tornar-vos a veure als nostres centres inlingua.

 

 

Articles citats:

 

Phanthanh, C. (1 de febrer de 2020). Only in Japan Blog. Consultat el 31 de juliol de 2020 a Go Go Nihon: https://gogonihon.com/ca/blog/randoseru-japanese-backpack-of-every-student-in-japan/

 

Temps de l’Índia (6 de juny de 2019). Kerala: Comença el nou curs acadèmic amb ‘School Praveshanolsavam’. Consultat el 31 de juliol de 2020 a Times of India: https://timesofindia.indiatimes.com/videos/city/kochi/kerala-new-academic-year-begins-with-school-praveshanolsavam/videoshow/69681698.cms

 

 

Per: Kriezel Daria

Truca ara