fbpx
Sharing is caring!

El país del gall

Gargoyle, paris skyline

La cultura francesa és rica i grandiosa i es pot conèixer a través de la seva història i la seva gastronomia. Per aquest motiu, us en parlarem una mica en aquest article:

La història de la llengua francesa

Els primers habitants amb una llengua que realment marcà l’origen del francès foren els gals. Al voltant de l’any 50 aC, els romans van conquerir la Gàl·lia. Aquell fou el començament de la civilització gal·loromana. Posteriorment, per la influència de diversos factors, s’anà modelant i enriquint la llengua fins a arribar al francès que coneixem avui dia.

La gastronomia

França és molt famosa per la seva sublim gastronomia: les creps, el foie-gras, els cargols…
De fet, hi ha una àmplia selecció de plats famosos, així com de bons vins i formatges acompanyats d’una bona baguet. Aquí en teniu alguns exemples:

Quiche LorraineLa quiche lorraine

La bullabessa

El suflé de formatge

Els clixés

Els francesos solen ser representats per una sèrie de clixés. Aquí en teniu alguns:

French Stereotypes

Béret ‘boina’
Marinière ‘teixit de ratlles horitzontals’
Vin ‘vi’
Fromage ‘formatge’
Baguette ‘baguet’
Pétanque ‘petanca’
En grève ‘en vaga’

Aquests aspectes i d’altres formen part d’una gran cultura com és la francesa, però és impossible explicar-los tots en aquest article. Tots sabeu, per exemple, que França ha conegut moltes guerres, però sabeu realment qui les va dirigir? També sabeu que França és el país dels drets humans, però sabríeu enumerar-los? Així doncs, us convidem a descobrir més coses sobre França i la seva cultura i esperem que, amb aquest article, hàgim despertat la vostra curiositat.

Per Mylene Sitja

Truca ara