fbpx
Sharing is caring!

El llenguatge en el dia de Sant Valentí

En el seu llibre més venut, Els 5 llenguatges de l’amor, Gary Chapman proposa l’existència de cinc llenguatges o codis a través dels quals la gent expressa el seu amor:

1) el temps de qualitat 2) les paraules d’afirmació 3) el contacte físic 4 ) l’acte de regalar 5) l’acte de servei

Els anomena llenguatges perquè algunes persones reben el missatge “t’estimo” més clarament a través d’un llenguatge que d’un altre. Per exemple, algú pot rentar el cotxe d’una persona estimada com un acte de servei (llenguatge #5) per expressar amor, però potser el receptor entén millor el missatge a través de les paraules d’afirmació (llenguatge #2) perquè aquest és el llenguatge amorós i primari per a ell.

A la cultura nord-americana les paraules d’afirmació durant el dia de Sant Valentí són especialment importants. Aquest fet es reflecteix en el tradicional intercanvi de targetes fetes a mà entre amics i persones estimades, anomenades valentines. Aquest intercanvi es va popularitzar perquè els nens i nenes de les escoles primàries dels Estats Units anaven a classe amb una capsa plena de valentines i les distribuïen a cada company.

     

Cors escrits i dolços amb missatges curts d’amor i afecte són alguns exemples de regals populars que  s’intercanvien. L’ús d’una paraula amb més d’un significat o el significat d’una altra paraula amb fonètica idèntica també s’utilitzen sovint en aquest intercanvi amorós on s’inclouen productes fornejats com ara les galetes, que es donen com a regal.

   

Així doncs, encara que el dia de Sant Valentí és sovint criticat per les seves finalitats comercials, si optem per una mirada més sincera, aquest dia manté dins seu infinites possi bilitats d’expressió cre ativa i com un icativa a través de tot tipus de codis lingüístics (en qualsevol de les llengües que domineu o estigueu aprenenent). La vostra tasca és conèixer el llenguatge amorós que parlen les persones estimades del vostre voltant i descobrir el joc de paraules que amaga l’idioma estranger que esteu estudiant per obtenir un resultat més eficaç… El podeu escriure en una galeta!

   
Truca ara